preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivana Brlić - Mažuranić" Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

TJEDAN ŠKOLE OŠ Ivana Brlić-Mažuranić

Autor: MARIJA VUKOJA NAGLIĆ, 28. 4. 2022.

Nakon dvije godine virtualnog obilježavanja Dana škole, ove godine odlučili smo sve nadoknaditi i posvetiti cijeli tjedan slavljenju naše književne velikanke Ivane Brlić-Mažuranić.

Započeli smo aktivnostima vezanim za Noć knjige koje smo posvetili, naravno, Ivani Brlić-Mažuranić, njezinoj slobodi u pisanju i stvaranju. Skupina učiteljica kreirala je Ivanin kutak, svoju viziju njezinog salona. Prikupivši stare ukrasne i funkcionalne predmete, slike, satove, posuđe, umjetnički su ih složile u funkcionalnu cjelinu i tako oživjele duh Ivaninog vremena. Da ne bi samo predmeti govorili o Ivani, profesorica engleskog jezika Marija Bilić na taj je dan preuzela Ivaninu ulogu – odjevnom kombinacijom i ekstravagantnim šeširom vlastite izrade na prvu je osvojila i zainteresirala učenike i zaposlenike škole. No, najbolji dio spektakla tek je uslijedio – pričajući Šumu Striborovu, na umjetnički i istovremeno, djeci blizak i zanimljiv način, osvojila je pažnju, zanimanje i naklonost najmlađe, najiskrenije i time najzahtjevnije publike. Oduševljeni i nadahnuti učenici nastavili su aktivnosti likovnom radionicom prema motivima priče. Vjerujemo da će im ova posebna pričaonica dugo ostati u lijepom sjećanju.

Nakon završetka nastave uslijedio je program za više razrede – izložba fotografija, izdanja i ilustracija Ivaninih djela i projekcija filma o životu Ivane Brlić-Mažuranić. Tada je na red došao natjecateljski dio programa – prethodno prijavljene ekipe Vila Zatočnica, Domaćih, Tintilinića, Zora-djevojaka, Jaglenaca i Rutvice i baba Poludnica sudjelovale su na Kahoot kvizu, igri Pogodi tko s likovima iz Priča iz davnine i u igri prepoznavanja ulomka iz Priča iz davnine. Ekipa Tintilinića je pokazala najbolje znanje na kvizu, babe Poludnice osvojile su prvo mjesto u Pogodi tko, ali presudna je bila igra prepoznavanja ulomka u kojoj su potpuno dominirale Vile Zatočnice i podijelile prvo mjesto s Jaglencima i Rutvicom. Za nagrade najboljima pobrinula se Školska knjiga, a školska zadruga Domaći osigurala je okrepu natjecateljima.

Svi hodnici škole ispunjeni su učeničkim radovima i ostvarenjima, u šarenilu koje obuhvaća sve ono lijepo i kreativno što nas je pratilo u ovoj školskoj godini. Ističemo uspjehe na županijskom natjecanju iz Geografije i natjecanju Mladih tehničara, kao i uspjehe na literarnim natječajima i u sportskim natjecanjima. Čestitamo učenicima Domagoju Prpiću, Rafaelu Malinaru, Anđeli Listeš, ekipi rukometaša i trkača i njihovim mentoricama Magdaleni Đaković, Višnji Kokanović i Mariji Alagić i mentoru Ivanu Ercegu!

Da bismo upotpunili doživljaj dječjom radošću, jedan dan svi učenici naše škole imali su priliku na školskom igralištu kroz 6 različitih poligona, od aerobika do skakanja u vrećama igrati se, plesati, rekreirati i natjecati. Na kraju tjedna, kada su nas brojni učenici pitali kada ćemo ovo sve ponoviti, shvatili smo da idemo u pravom smjeru! Ovdje možete pogledati kako je to sve izgledalo:

Zadnji dan ovoga tjedna, 29. travnja, je nenastavni dan, kako je planirano Godišnjim planom i programom.
Oglasna ploča
 

Priloženi dokumenti:
Odluka o odabiru udzbenika[490].pdf

Korisni linkovi

 

Zakoni i propisi u OŠ

 

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 > YahooCMS za škole logo
Osnovna škola "Ivana Brlić - Mažuranić" Slavonski Brod / Zagrebačka 78, HR-35000 Slavonski Brod / www.os-ibmazuranic-sb.skole.hr / skola@os-ibmazuranic-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju