preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivana Brlić - Mažuranić" Slavonski Brod

Hrvatski jezik


Priča moga kraja

Na satu Hrvatskoga jezika učenici šestih razreda su tijekom drugoga polugodišta opisivali vanjski prostor grada Slavonskoga Broda vezan za značajna događanja u gradu: advent i manifestaciju U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić. Na pisano i digitalno stvaralaštvo poticala ih je prof. Višnja Kokanović. Na taj način predstavili su grad kao turističku razglednicu zanimljivu svakom posjetitelju koji želi upoznati Ivanin grad i grad rode Malene i Klepetana. Snimali su zvučne zapise i govorili jednu minutu na zadanu temu. Nova znanja povezali su s postojećim iskustvima. Alat Book Creator omogućio im je suradničko učenje, vrednovanje kao učenje i kritički osvrt na objavljeno. Na poveznici možete poslušati zanimljivosti o gradu na Savi.

https://read.bookcreator.com/cSdM8QeCT3p1b7D4LBp-GKy15gBpB-5I7eQbw4p7VWM/rWVYOjlnS3GmTt78NCba6Q


Gosti u emisiji Prijatelj djece
Učenici naše Škole Bruno Čičić i Hrvoje Dangubić u pratnji prof. Višnje Kokanović sudjelovali su u radijskoj emisiji Prijatelj djece 18.5.2021. na radiju Laganini FM gdje su podijelili svoja iskustva s mladim slušateljima vezana uz nastupe na državnom susretu Lidranu 2021. i literarnom natječaju U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić. Poslušajte emisiju s nadam da ćemo imati još talentiranih učenika koje će Bruno i Hrvoje motivirati u stvaralačkim izazovima na satu Hrvatskoga jezika...
 

Mjesec hrvatskog jezika od 21. veljače do 17. ožujka

Borba za materinji jezik ne prestaje nikada u što se možemo uvjeriti u ovim izazovnim vremenima. Kako bismo našem hrvatskom jeziku odali bar malo zahvalnosti, odlučili smo se prilagoditi zahtjevima suvremenog vremena. 

Učenici 8.c razreda virtualno su posjetili Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje i sudjelovali na dvama predavanjima:

1. Jezični savjeti

predavači : dr. sc. Goranka Blagus
Bartolec i dr. sc. Ivana Matas Ivanković

2. Hrvatska osobna imena i prezimena

Predavač: dr. sc. Domagoj Vidović

Učenici šestih razreda popularizirali su učenje glagolskih vremena izradom didaktičkih igračaka i osmišljavanjem novih proizvoda uz međupredmetnu temu Poduzetništvo. Tako smo dobili nove pahuljice koje se zovu Futur 1., čajeve Imperfekt, čokoladice Prezent , pizzu Perfekt i slične proizvode.

Glagolska vremena dobila su nove okuse, a rječnički sadržaji zanimljiva ekskurzija preko ZOOM aplikacije. Upoznali smo učenike iz drugih škola pa se ponovno potvrdilo pravilo – isto na drugačiji način postaje motivacija učenja.

Višnja Kokanović, prof.

 

   

Priloženi dokumenti:
IGRA ASOCIJACIJE.pptx


Oglasna ploča
 

Priloženi dokumenti:
Odluka o odabiru udzbenika[490].pdf

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

 

Zakoni i propisi u OŠ

 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 > YahooCMS za škole logo
Osnovna škola "Ivana Brlić - Mažuranić" Slavonski Brod / Zagrebačka 78, HR-35000 Slavonski Brod / www.os-ibmazuranic-sb.skole.hr / skola@os-ibmazuranic-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju