2020-11-11 17:31:50

Priča moga kraja

Projekt Priča moga kraja provodi se tijekom ove školske godine kroz predmet Hrvatski jezik, a u njemu sudjeluju učenici 6. razreda naše škole. Projekt je to u kojemu će učenici uz pomoć nastavnice Višnje Kokanović istraživati priče zavičaja, mjesta ili kraja u kojem žive. Učenici će tumačiti  priče, analizirati ih i interpretirati te se stvaralački i kreativno izražavati. 

Projektu se na eTwinning platformi pridružilo već nekoliko partnerskih škola iz Republike Hrvatske, a sve s ciljem poticanja učenika i učenica na istraživanje zavičajne književnosti te razvijanje komunikacijskih i stvaralačkih kompetencija i vještina. Sa željom da se u ovaj oblik izražavanja uključe i djeca s teškoćama učenici će istraživati priče na svoj način i prikazati rezultate istraživanja u Twinspace portalu kroz stvaralačko pisanje, ilustraciju, animaciju, scenografiju, bojanku, slikopriču. Povezat će se u virtualnom prostoru s učenicima iz osnovnih škola Hrvatske i upoznati nove priče svoje domovine.

Naš grad, a posebice naša škola značajni su po nekoliko narodnih književnika, njihovih bajki i priča. Ovim projektom želimo narodne priče popularizirati među učenicima te ih potaknuti na upoznavanje, čuvanje, štovanje i razvijanje ljubavi prema kulturnoj i povijesnoj baštini.


Osnovna škola "Ivana Brlić - Mažuranić" Slavonski