2020-11-16 11:46:07

Međunarodno natjecanje Dabar 2020

Međunarodno natjecanje Dabar održano je i ove godine u našoj školi u periodu od 9.11. do 13.11. Ovo je 4. godina da naša škola sudjeluje u ovom on-line natjecanju koje potiče razvoj računalnog razmišljanja kroz rješavanje problemskih i logičkih zadataka, stvarajući strategiju za analiziranje i rješavanje problema te programiranje. Sastoji se od niza izazovnih zadataka koje su pripremili stručnjaci iz pedesetak zemalja.

Organizatori ovog natjecanja su kao i svake godine udruga „Suradnici u učenju“, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNet-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ove godine zbog aktualne epidemiološke situacije natjecanju su učenici mogli pristupiti i od doma, a oni koji su pristupili iz škole držali su se svih propisanih mjera.

 

 

Ove godine natjecanju je pristupilo ukupno 36 491 učenik što pokazuje da svake godine sve veći broj učenika je zainteresiran za ovakvu vrstu natjecanja.

Natjecanje se odvija po kategorijama ovisno o uzrastu djece a naša škola sudjelovala je u 2 kategorije: KiloDabar (učenici 5. i 6. razreda) i MegaDabar (učenici 7. i 8. razreda).

Čestitamo svim učenicima koji su pristupili natjecanju i željno iščekujemo ukupne rezultate natjecanja i naravno da vidimo ulazi li tko od naših učenika u 10% najboljih u svijetu u svojoj kategoriji.


Osnovna škola "Ivana Brlić - Mažuranić" Slavonski